Eerste Communie

Vroeger was het vanzelfsprekend dat de pastoor naar school kwam om kinderen voor te bereiden voor de eerste communieviering. Tegenwoordig is dat anders en moeten ouders zelf hierin een keuze maken.
Hoewel de Augustijnenkerk geen parochiekerk is, hebben wij contact gezocht met rector Joost Koopmans om te vragen of het mogelijk is dat onze zoon hier zijn eerste communie kan komen vieren. Hij staat daar voor open en wil ons graag hierin begeleiden.

Wij hebben voor de Augustijnenkerk gekozen, omdat er op serieuze wijze met deze viering wordt omgegaan. Als het alleen maar om een feestje zou gaan, ben je hier op het verkeerde adres. Natuurlijk is het een feestelijke gebeurtenis, maar voor ons is de eerste communie allereerst een religieuze beleving. De Augustijnen bieden ons met hun eeuwenoude traditie, ook in oecumenische zin, een vertrouwde basis voor dit feest.
Wij hopen en verwachten dat dit ook andere ouders zal aanspreken.

Ron en Louise Berkens
voor informatie: augustijnen.ehv.communie@gmail.com