Mag ik me even voorstellen?

Mijn naam is Joost Koopmans, geboren in Tilburg op 27 januari 1944. In 1968 ben ik ingetreden bij de Augustijnen in klooster Mariënhage. Mijn studie theologie begon ik in Eindhoven op het TIE (Theologisch Instituut Eindhoven). Ik vervolgde mijn studie theologie aan de Faculteit Theologie in Tilburg. Op 1 december 1973 ontving ik van bisschop Bluyssen de priesterwijding.

Na het behalen van mijn doctoraal in de praktische theologie ben ik op 15 januari 1974 naar ons convent in Nijmegen verhuisd en werd pastor van de augustijnenparochie St. Thomas van Villanova. In 1989 werd deze parochie opgeheven, maar ik kon in Nijmegen blijven, omdat de Augustijnse Boskapel versterking nodig had. Tweeëntwintig jaar mocht ik daar zijn. Al die jaren heb ik met plezier in Nijmegen gewerkt, zowel in de volkswijk Wolfskuil als in de Boskapel. Ik mocht veel mensen nabij zijn en ik kon er mijn creativiteit kwijt in vormen van pastoraat, catechese en liturgie.

Het volledige document kunt U lezen bij Kerk-Krant: Jaargang 1 - nummer 1 (pagina 4).