Sleuteloverdracht als nieuwe start Augustijnenkerk

Pater Joost Koopmans (links) heeft net de sleutel van de Augustijnenkerk ontvangen van zijn voorganger Louis Mulder. Foto: Irene Wouters

2 december 2012

EINDHOVEN - Voor een volle Augustijnenkerk heeft rector Louis Mulder zondagochtend de sleutel van de kerk overgedragen aan zijn opvolger Joost Koopmans. Beide Augustijner paters benadrukten dat de Augustijnenkerk een nieuwe start wil maken.

Weliswaar is Koopmans 68 jaar, maar hij is ook de jongste Nederlandse Augustijn en dat is voor hem een aansporing om deze nieuwe functie te aanvaarden. In zijn overweging haalde hij woorden van (Augustijn) Maarten Luther aan: "Als ik wist dat de wereld morgen verging, dan zou ik vandaag nog een appelboompje planten."

Hij daagde de bezoekers uit om "deze dag te omarmen als een uitgelezen kans om nieuwe toekomst te scheppen voor onszelf en voor ieder die zinzoekend op weg is naar spiritualiteit en gemeenschap."

Vieringen elke zon- en feestdag om 10 uur. (Kerstavond om 22 uur). Dinsdags en donderdags om 9.30 uur. Ook vieringen op afspraak zijn mogelijk.

Hier vind u het artikel op Eindhovens Dagblad.

Geplaatst met vriendelijke toestemming van Eindhovens Dagblad