Per 1 december zal Joost Koopmans mij opvolgen als rector van de Augustijnenkerk. Het was begin april dat Joost in een gesprek met een groepje Augustijnen de opmerking maakte dat hij best voor een aantal jaren zich wilde inzetten in de Paterskerk. Ik heb die opmerking toen goed in mijn oren geknoopt en ben daarna een maand later er bij hem op terug gekomen. Hij was ook toen nog steeds dezelfde mening toegedaan. Er volgde meerdere gesprekken, dat moge duidelijk zijn, want je gaat niet zomaar je vertrouwde plek verlaten.

De Augustijnenkerk vraagt om een nieuwe aanpak, een nieuwe start om met respect voor wat er in het verleden tot stand is gekomen, toch ook nieuwe wegen in te slaan. In mijzelf – en ik moet dat eerlijk bekennen – ontbreekt het aan voldoende energie om tot nieuwe initiatieven te komen in onze kerk. Ik ervaar dat met het klimmen der jaren ook een zekere moeheid in je leven binnen komt. Ik ben dan ook blij dat Joost – na veertig jaren Nijmegen – met veel enthousiasme naar Eindhoven komt. Samen met een werkgroep heeft hij nu al plannen ontwikkeld voor de Augustijnenkerk in de komende tijd. Dat heeft u ook kunnen ervaren op de informatieve bijeenkomst op 5 november jl.

Ik wens hem dan ook vanaf deze plaats moed, vertrouwen, geloof en geduld toe.

Louis Mulder o.s.a.

Het volledige document kunt u lezen via Kerk-Krant: Jaargang 1 - nummer 1 (pagina 5 en 6).

Louis Mulder o.s.a.